En bedriftskultur som gir resultater

– De ansatte skal alltid ha noe å glede seg til, enten det er en ishockeykamp eller en større samling slik som den vi hadde i høst.

Hos Malvin Varne legger de lista høyt når det kommer til god bedriftskultur.

Hva må egentlig til for at man skal trives og være stolt over bedriften man er ansatt i? Hos Malvin Varne legger de lista høyt når det kommer til god bedriftskultur. De strekker seg det lille ekstra for at de ansatte skal trives – noe som har gitt resultater. 

– Vi har spilt bowling, vært på leirdueskyting, og ellers litt forskjellig, forklarer HMSK-ingeniør Silje Bråtveit og utdyper: – Målet er jo at vi alle skal ha noe å se frem til. Når vi har gjort en sosial aktivitet så skal vi ha en ny å se frem til, som en slags gulrot. Arbeidsplassen vår er jo en stor del av hverdagen, da er det gøy å invitere til å treffes i andre settinger enn akkurat jobb.  

Det er et stort spenn i aktivitetene bedriften finner på. De sosiale samlingene kan være alt fra en tur på kamp til større samlinger med god mat og underholdning.

– De ansatte skal alltid ha noe å glede seg til, enten det er en ishockeykamp eller en større samling slik som den vi hadde i høst, tilføyer daglig leder i bedriften, Hein Arve Varne.

Målet er å bedre arbeidsmiljøet samt å samle den ellers litt spredte gjengen. 

– I et entreprenørfirma så er en ofte på forskjellige prosjekter hvor de ansatte er spredt litt rundt. Med slike samlinger får alle treffes og komme med innspill om hva en kan gjøre bedre i firmaet, og det er viktig for oss i ledelsen, fortsetter Bråtveit. 

Mye moro, og litt alvor 

Under samlingene er det ikke bare det sosiale som står i fokus, ofte blir det ispedd litt faglig input. 

– Da tar vi utgangspunkt i avviksmeldinger. Prøver å undervise litt og samtidig gi alle muligheten til å komme med innspill om hvordan vi skal kunne bli bedre på HMS. Rett og slett høre hva vi kan gjøre for å lette arbeidshverdagen, forteller Silje.

Som HMSK-ingeniør i bedriften merker hun at samlingene bidrar til å trigge nysgjerrigheten, motivasjonen og interessen hos de ansatte.

– Både under samlingen – men også etterpå kommer folk med spørsmål. Det er en del informasjon som de ikke har tenkt over, gjerne hvilke rettigheter de har. Da kommer de til meg i ettertid og graver litt mer. Slike samlinger har mye å si for arbeidsmiljøet tror jeg, fortsetter hun.

Hver uke holder ledelsen sine faste møter, der står også den sosiale biten på tapetet. Det drøftes, evalueres og pønskes ut nye planer for å stadig løfte bedriftskulturen.

– Vi holder allerede på med litt planer om hva som skal skje til neste år på den sosiale fronten, avslører Bråtveit.