Satser med egen avdeling 

– Det har vært over all forventning. Malvin Varne er et lokalt firma og hadde begrenset med utstyr til å begynne med, men har satset mye ved å kjøpe inn nytt utstyr og få til gode avtaler. 

Malvin Varne utfører alt innen kjerneboring. 

Siden mai har Morten Johannesen vært Malvin Varne sin mann på kjerneboring. Selv om firmaet tidligere har kunne tilbudt kjerneboring til sine kunder har de siden mai satset stort ved å opprette egen avdeling. 

– Ofte i starten så gikk det mye i å gå rundt å presentere den nye avdelingen med kjerneboring og saging, forteller Johannesen. 

Morten er opprinnelig fra Bergen og har flere års erfaring innen kjerneboring. Nå er han på plass på Karmøy, og ser frem til å fortsette å bygge opp den nye avdelingen hos Malvin Varne. 

– Jeg har vært vandt til å lede en avdeling i Bergen tidligere. Det å komme til en ny plass med nye folk og aktører er jo vanskelig, men samtidig spennende. Å prøve og bygge opp noe fra scratch, har vært gøy, men mye stress, smiler han. 

Siden mai har det blitt både små og store oppdrag for bergenseren. Noe som gjenspeiler målet til avdelingen, nemlig å tilby tjenester til alt fra små oppdrag for privatpersoner til store prosjekter. 

– Vi tilbyr alt av kjerneboring. Helt fra de minste dimensjonene som Ø25 til de store dimensjonene. Så tilbyr vi betongsaging, meisling, riving og vanntetting av sprekker, forklarer han og fortsetter: –På små prosjekter er det jo mest inn og ut på en dag, men på store prosjekter som Veidekke-prosjektet kommer vi til å gå i månedsvis. Så vi er hos alle, og det er det vi ønsker. 

– Vi har utstyret som trengs og vi går aldri før kunden er helt fornøyd

Sin egen sjef

Det har vært noen innholdsrike måneder for den nye avdelingen. Mye nytt utstyr er kjøpt inn, og  Johannesen legger ikke skjul på at den friheten og tilliten han har fått hos bedriften gjør at motivasjonen holder seg oppe på travle arbeidsdager. 

 

Morten Johannesen

– Det har vært over all forventning. Malvin Varne er et lokalt firma og hadde lite utstyr å begynne med, men har satset mye ved å kjøpe inn nytt utstyr og få til gode avtaler, sier han og legger til: – Bare det å få lov til å styre seg selv og få lov til å handle inn det en trenger av utstyr og slikt, det gjør at motivasjonen holder seg oppe. Så det har vært veldig bra.

Malvin Varnes fokus på kvalitet og HMS går igjen også i kjerneboring-avdelingen. For Johannesen er det viktig å levere et resultat han selv hadde vært fornøyd med som kunde.

– Når det gjelder jobber i privathus, så er det jo ofte hus som allerede er beboelige. Da må man selvfølgelig tenke på vann og søl, og tråkking inne på gulvet. Man skal ta hensyn og kunne gå derfra med samvittigheten ren. Det skal være så bra og fint at jeg hadde vært fornøyd selv, forklarer Morten og fortsetter: – På større prosjekter er selvfølgelig HMS det store. De har strenge krav til at det skal være produksjon hele tiden, samtidig som en skal ta hensyn til at det faller kjerner og vann ned hvor det står folk under og jobber. Da er HMS og sperringer viktig å huske på.

– Og hvorfor skal en velge Malvin Varne når det skal kjernebores?

– Kjerneboring er kjerneboring. De som kan det, de kan det og de som ikke kan det, de får vite at de ikke kan det. Vi kommer til avtalt tid og produksjonen er bra. Vi har utstyret som trengs og vi går aldri før kunden er helt fornøyd – og det er derfor de bør velge oss, smiler Johannessen avslutningsvis.