– Det har vært en suksesshistorie 

På få år har Malvin Varne bygget opp en egen konkurransedyktig tømreravdeling. 

Narcis og avdelingen hans gjennomfører alt fra nybygg til ombygging og rehabilitering

Tanken hadde vært der lenge – å etablere sin egen tømmeravdeling. Når en av samarbeidspartnerne gikk konkurs ble tankene til realitet, og Malvin Varne etablerte i 2016 sin egen tømmeravdeling. 

– Vi gikk fra tre-fire snekkere til elleve, forteller daglig leder i bedriften Hein Arve Varne, som ansatte alle snekkerne til samarbeidspartneren som gikk konkurs.  

Som følge av satsingen kunne den tradisjonsrike bedriften på Bygnes nå tilby et enda bredere spekter av tjenester. I løpet av årene som har gått siden da har Varne merket at det å ha mer in-house har ført til at bedriften kan levere bedre tjenester med økt kvalitet. 

– Jeg vil jo si at dette totalt sett gjør oss til et mye bedre entreprenør. En bedre entreprenør i forhold til kundene, de får en raskere og bedre oppfølging, sier han. 

Et av de mest nylige var totalombygging av Sparebank 1 i Haugesund. 

Har vært en nøkkelperson 

Tilbake i 2016 fikk Malvin Varne også prosjektleder Narcis Crnalic med seg på laget. Han har vært en viktig nøkkelperson når det kom til å styrke tømmeravdelingen. 

 – Når vi ansetter snekkere så må vi jo ha noen til å følge dem opp, da fikk vi anbefalt Narcis forteller Hein Arve og fortsetter: – Vi kontaktet han og spurte om han ville være med å bygge opp en avdeling for oss. Det takket han heldigvis ja til, og har gjort en fantastisk jobb. 

Fremover ser gjengen bare muligheter, og målet er å doble avdelingen innen rimelig tid. 

– Vår ambisjon er at vi skal bli en plass mellom 20 og 30 snekkere. Om det tar ett eller to år har ikke så mye å si, det viktigste er at vi bygger stein for stein, og at vi gjør det i kontrollert form. Vi skal bli en av Haugalandets ledende tømmerentreprenører. Det er det som er målet, smiler Varne. 

Nok å henge fingrene i 

For Narcis del har det vært nok å henge fingrene i disse årene. Han og avdelingen hans gjennomfører alt fra nybygg til ombygging og rehabilitering, og har lagt flere spennende prosjekter bak seg. Et av de mest nylige var totalombygging av Sparebank 1 i Haugesund. 

– Vi var hovedentreprenør ved totalombyggingen. Da rev vi alt helt til bunnen og bygget alt på nytt. Da er det snakk om gulv, vegger, tak, ventilasjon og så videre, forteller Crnalic. 

Prosjektstart var i august, og allerede i april sto bygget klart igjen. Sammen med gode samarbeidspartnere leverer gjengen god kvalitet på kort tid.  

– På dette prosjektet har vi jobbet med kjempeflinke folk, blant annet Nordbø og Seglem, Helgevold Elektro og Teknisk Bureau, og hadde ingen problemer. Det høres kanskje litt positivt ut, men det er slik det er, avslutter han.